Onze tips: #2 - Neem voldoende tijd voor jezelf, én plan deze in


We leven tegenwoordig in een hectische wereld. Iedere dag zijn er ontelbaar veel dingen die onze aandacht vragen: werk, familie, kinderen, vrienden en ga zo maar door. We vergeten daardoor om af en toe even een moment van rust voor onszelf te nemen. Maar als we klaar willen staan voor anderen is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen! Helaas is het moment van zelfverwaarlozing al snel aangebroken en dit zonder dat je je hiervan bewust bent. Luister daarom naar je lichaam, het is de belangrijkste richtingswijzer in je leven!

Geniet intens, geniet gezond

Elke dag opnieuw dien je te genieten, het leven is immers al veel te kort en is voorbij voor je het beseft. En wanneer kan je volop genieten? Wanneer je boordevol energie zit. En hoe kom je hieraan? Door een combinatie van gezond eten en voldoende beweging (check zeker de site van mijn vriendin Elke, she knows here stuff over deze dingen!)! En – en dit durven velen onder ons weleens te vergeten – af en toe een rustpauze voor jezelf.

Fietsen langs de fietsknooppunten

Het belang van de drie maaltijden en tussentussendoortjes op regelmatige tijdstippen is hierbij van uiterst belang. Vooral het ontbijt zorgt ervoor dat je de dag boordevol energie kan beginnen. Neem dus voldoende tijd voor het bereiden van heerlijke maaltijden voor jezelf en je gezin: niet alleen anderen verdienen je aandacht, maar ook jij zelf.

Ontspanning is een must

Vaak denken we dat we geen tijd hebben voor wat ontspanning, maar dit is de grootste fout die je kan maken. Je moet net tijd vrijmaken voor wat adempauzes, gezien hun belang ervan. De boog kan niet altijd gespannen staan, want anders gaan die stoppen vroeg of laat weleens doorslaan. Je zal ook zien dat je alles veel roodkleuriger ziet na wat verstrooiing. De oplossing voor dat ene probleem zal al sneller voor de hand liggen! Gewoon eventjes een boekje lezen in het zonnetje of een fietstochtje bij jou in de buurt kan al wonderen doen! Probeer het eens uit, je zal alleen maar beamen dat wat ontspanning wonderen verricht!

Structuur in je agenda

Het gebeurt wel eens dat we alle controle lijken te verliezen. Dit is volkomen begrijpelijk als je bekijkt hoeveel taken je dient te verrichten op één dagje tijd. Kinderen van hier naar ginder brengen, boodschappen doen, het huishouden doen, de was en de plas doen, koken voor je gezinnetje en ga zo maar verder. Maar waar is dan die tijd voor jezelf? Juist: die is nergens te bespeuren! Je kan dit het beste oplossen door je een agenda aan te schaffen, waarin je netjes alle noteert. Ben je een smartphone fanaat? Gebruik dan de agenda die hierin standaard wordt aangeboden, en ga eens lekker eten bij mijn favoriete bierrestaurant in Mortsel!

Structuur in je agenda brengt de rust terug in je leven. Het laat je toe weer op adem te komen en alles stap voor stap onder de loep te nemen.