Onze tips: #3 - Stop met tijdopslorpende activiteiten waar je niet van geniet


Iedereen heeft weleens spijt gehad van iets dat hij niet of net wel gedaan heeft. Voorkom deze gevoelens, want het is enkel en alleen verspilling van je tijd die je beter voor iets anders had kunnen besteden.

Volg je hart

Het is van uiterst belang dat je weet wat je wilt en dat je weet wat je wilt bereiken in je leven. Stel doelen voor jezelf op, zodat je werkelijk naar bepaalde momenten kan toeleven. Zo kan je ook makkelijker bepalen of iets al dan niet bij je wensen en doelen past. Even een eenvoudig voorbeeld: ben je de inhoud van je kledingkast beu? Wees dan creatief en creëer nieuwe creaties met je bestaande kledingstukken of raadpleeg je portefeuille en schaf je een nieuwe garderobe aan! Het komt er op neer om altijd je hart te volgen. Doe je dit niet, ga je er achteraf gegarandeerd spijt van krijgen en ga je hierover zitten tobben, wat al helemaal niets meer uithaalt.

Zen op je werk

Heb je de job van je dromen? Prima voor jou! Ben je nog steeds op zoek naar deze ene droomfunctie? Ook prima! Weet dat zelfs een droomjob niet altijd opnieuw de voldoening verschaft die je nodig hebt. Hieronder volgen enkele tips om je toch gelukkig te voelen.

Plezier, geluk en voldoening: het zijn allemaal besmettelijke sleutelwoorden. Daarom is het van belang te vertoeven in het gezelschap van positief ingestelde persoonlijkheden. Vermijd op je werkvloer dus die negatievelingen en begeef je daar die vrolijke collega's!

Doe altijd je best, want dat is de enige manier om je eigenwaarde te behouden. Doe je je functie niet al te graag? Probeer dan uit kleine dingen voldoening te halen, zodat je elke dag vol goede moed aan je dag kan beginnen en deze ook met opgeheven hoofd kan beëindigen.

Wordt het je toch even te veel? Neem dan een pauze voor jezelf en zoek de afleiding op: drink een kopje koffie, maak even een ommetje in de frisse buitenlucht of doe een babbeltje met een medecollega. Je zal zien dat je daarna weer met gemak aan de slag kunt!

Balans tussen genieten en presteren

Is er iets wat je echt wilt doen? Doe dit dat eenvoudigweg in plaats van hier over na te denken en/of over te piekeren. Je leeft maar één keertje, dus spendeer de tijd die je hebt aan de dingen die in je hoofd rondspoken. Het zijn elke keer op nieuw ervaringen te meer en bovendien zal je energiepeil de hoogte ingaan, wat dan weer een positief effect teweegbrengt op omgeving! Een win-winsituatie, wat wil je uiteindelijk nog meer?